Installer Microsoft SQL Server Express

Du kan installere og bruke Microsoft SQL Server Express på Windows-serveren uten å betale noen form for lisensavgift.

1. Koble til Windows-serveren din via Tilkobling til eksternt skrivebord.
  2. Åpne Internet ExplorerStart-menyen

Merk: Aktiver filnedlastinger i Internet Explorer hvis det er nødvendig.

3. Last ned en av SQL Server Express-versjonene fra denne listen. Alle versjoner er kompatible med Windows Server 2008 og 2012.
  4. Bla nedover og klikk på Kjør for å starte nedlastingen av SQL Server.
  5. Merk: Hvis du bruker en ny server med Windows Server 2012, må du først starte serveren på nytt for å installere noen .NET-oppdateringer.

6. Klikk på Ja for å starte installeringen.
  7. Klikk på Ny installasjon eller legg funksjoner til en eksisterende installasjon.
  8. Samtykk til betingelsene for SQL Server, og fortsett videre med resten av trinnene i installasjonsveiviseren. Pass på at du utfører følgende trinn under veiledningen:
    • Når du kommer til seksjonen for serverkonfigurasjon, må du huske å veksle SQL Server Browser til Automatisk.
    • Når du kommer til seksjonen for konfigurasjon av databasemotor, velger du Blandet modus for godkjenning, og skriver inn et masterpassord for å installere SQL Server.

Merk: Med unntak av de installasjonstrinnene som er gjengitt ovenfor, kan de fleste brukere ganske enkelt klikke på Neste gjennom alle de andre installasjonsalternativene. Hvis du har spørsmål vedrørende de forskjellige alternativene, kan du slå opp i den offisielle dokumentasjonen for Microsoft SQL Server.