Vanlige nettsidefeil

HTTP-statuskoder er tresifrede tall som gir nettleserne informasjon om sidens status. Du ser kanskje noen av disse feilene når du surfer på internett, eller kanskje du mottar dem i hostingkontoen.

Her er en kort oversikt over de vanligste feilkodene med forslag til hva du kan gjøre for å fikse feilen:

400 – Ugyldig forespørsel
Nettserveren kan ikke analysere et feilformatert skript. Dette problemet skyldes som oftest programmeringsproblemer. Du bør høre med utvikleren eller programvareleverandøren for å få hjelp til å løse dette problemet.
Hvis du får denne feilen med et GoDaddy Hosting Connection®-program, bør du ta kontakt med støtteavdelingen vår.
401 – Godkjenning påkrevd
Denne siden krever brukernavn og passord for å få tilgang. Hvis du prøver å få tilgang uten, vises meldingen 401 – Godkjenning påkrevd.
403 – Forbudt
Forbudt-feil vises når noen prøver å få tilgang til en katalog, en fil eller et skript uten passende tillatelser. Hvis et skript for eksempel bare kan leses av brukeren, og andre ikke har tilgang til filen, vises 403-feilen.
Ugyldig indeksfil og tomme kataloger gir også 403-feil. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se en av følgende artikler basert på hvilken type hostingkonto du har: Nett og klassisk / cPanel / Plesk.
404 – Ikke funnet
Hvis besøkende går til URL-er som ikke eksisterer, vises 404-feilen. Det kan skyldes ugyldige URL-er, manglende filer eller omdirigering til URL-er som ikke lenger eksisterer.
500 – Intern serverfeil
Dette er en veldig generell feil som betyr at det er et problem med nettstedet som vises, men detaljene er ikke tilgjengelige. Ugyldige .htaccess-filer, eller ugyldige regler i dem, utløser vanligvis 500-feil i Linux® hostingkontoer. Med Windows® er det vanligvis ugyldige forespørsler gjennom en web.config-fil.
Slik finner du ut hva som forårsaker problemet:
  • Linux – Gjennomgå Apache®-feilloggene.
  • Windows – Aktiver detaljerte feil i web.config-filen med følgende kode:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

Du finner mer informasjon på listen over kodedefinisjoner på W3.org:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html