Bytte til root-brukeren på Linux-serveren din

For å virkelig få det meste ut av Linux-serveren din må du på et eller annet tidspunkt sannsynligvis installere eller endre en eller annen konfigurasjonsfil som krever rot/-administratortilgang. Dette kan du oppnå med å endre status til substituttbruker, superbruker eller med å bytte bruker.

Advarsel: Siden du kan gjøre alt mulig når du har rot/admin-tilgang er det veldig lett å rote til ting på serveren din. Vær forsiktig.
  1. Aktiver rot/admin-tilgang for serveren din.
  2. Koble til serveren din via SSH og kjør denne kommandoen:
    ‌sudo su -
  3. Skriv inn passordet til serveren. Du skal nå ha fått rottilgang.