Administrert WordPress Hjelp

Hva er et CDN?

Et innholdsleveringsnettverk (CDN) er et nettverk av servere som leverer innhold. Formålet med CDN-et er å hurtigbufre og raskere levere statisk innhold basert på den geografiske lokasjonen mellom den opprinnelige serveren (serveren nettstedet ditt hostes på) og brukeren som kommer med forespørselen. Dette betyr at når noen i Japan besøker nettstedet som du hoster fra Norge, lastes det inn like raskt som et nettsted som hostes i Japan.

Fordelene med å bruke et CDN er:

• Forbedret innholdstilgjengelighet og -redundans – stor trafikk eller maskinvarefeil kan forårsake nedetid for nettstedet ditt, et CDN distribuerer belastningen slik at nettstedet ditt kan håndtere mer trafikk og tåle maskinvarefeil bedre enn en enkelt opprinnelig server.
  • Bedre innlastingstid – brukere blir levert innhold fra et tilstedeværelsespunkt (Point of Presence/PoP) som er geografisk nærmere dem enn den opprinnelige serveren, noe som betyr raskere lastetid for nettstedet ditt.
  • Økt sikkerhet – et CDN kan øke sikkerheten ved å redusere risikoen for distribuert tjenestenekt (Distributed Denial-of-Service/DDoS)-angrep, noe som forebygger sårbarhetshack og stopper Brute force-angrep mot ditt nettsteds påloggingssider med mer.

Ikke alle CDN-er er like. Noen har en sone-URL-adresse og andre har en egendefinert URL-adresse. Forskjellen mellom dem kan ses når du viser kildekoden for siden din. Forskjellene er:

• Sone-URL-CDN buntet med Managed WordPress.
    • Et sone-URL-CDN bruker en standard URL-adresse for hurtigbufret innhold som bilder, ved hjelp av følgende struktur:

Eksempel: https://secureservercdn.net/192.168.1.x/coolexample.com/wp-content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • Sone-URL-CDN-er er mindre kostbare å kjøre og støtte, så de tilbys derfor vanligvis som et gratis tillegg eller et tillegg med begrenset bruk til et annet produkt.
  • Egendefinert URL-CDN buntet med Avansert og Premium Nettstedssikkerhet.
    • Et egendefinert URL-CDN bruker nettstedets domene for hurtigbufret innhold som bilder, ved hjelp av følgende struktur:

Eksempel: https://coolexample.com/wp-content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • Egendefinerte URL-CDN-er er vanligvis et premium-alternativ eller en oppgradering.

Merk: Hvis du bruker en plugin-modul som er avhengig av absolutte URL-adresser, anbefaler vi at du bruker CDN-et som er buntet med våre Avansert eller Premium Nettstedssikkerhet-planer.

Enten du bruker et sone-CDN eller et egendefinert CDN til å hurtigbufre statiske elementer på nettstedet ditt, kan et CDN forbedre klikkfrekvensen siden nettsteder som laster sakte inn ofte forlates før de er innlastet.