Hvilke faktorer påvirker overføringstiden for DNS?

Når du skal oppdatere DNS (Domain Name System)-poster i domenenavnets sonefil, kan det ta opptil 48 timer før oppdateringene er spredd til hele Internett. Selv om vi arbeider med å gjøre oppdateringer så raskt som mulig, avhenger tiden for DNS-overføring for ditt domenenavn av flere faktorer som vi ikke kan kontrollere.

Mange av de oppdateringene du kan gjøre i Domain Manager påvirker DNS-poster i ditt domenenavns sonefil. Hvis du for eksempel angir navneservere, aktiverer viderekobling eller maskering, aktiverer DNSSEC (Domain Name System Security Extensions), angir verter og IP-adresser, oppretter mobile nettsteder eller aktiverer CashParking®, oppdaterer du domenenavnets sonefil.

Faktorer som påvirker overføringstiden for DNS omfatter:

• Dine TTL (Time to Live)-innstillinger – Du kan angi TTL for hver DNS-post i domenenavnets sonefil. TTL er tidsperioden som servere mellomlagrer informasjon for dine DNS-poster. Angir du for eksempel TTL for en bestemt oppføring til én time, lagrer serverne informasjon for oppføringen lokalt i én time før du kan hente oppdatert informasjon fra din autoritative navneserver. Kortere TTL-innstillinger kan øke farten på overføringen. Kortere innstillinger vil imidlertid også øke antall spørringer til din autoritative navneserver, og den økte belastningen gjør serverens behandlingstid tregere.
  • Din ISP (Internett-leverandør) - Internett-leverandøren din mellomlagrer DNS-oppføringer (lagrer data lokalt i stedet for å hente fersk data fra din DNS-server) for å øke hastigheten på Internett-surfing og redusere trafikken, noe som senker farten på overføringen. Noen IPS-er ignorerer TTL-innstillinger og oppdaterer oppføringene sine hver andre eller tredje dag.
  • Domenenavnet ditt sitt register – Hvis du endrer ditt domenenavns navneservere, formidler vi din forespørsel om endring til registret i løpet av minutter, og de publiserer din autoritative NS (navneserver)-post til sin rotsone. De fleste registrer oppdaterer sonene sine umiddelbart. VeriSign oppdaterer eksempelvis soner for .com-domener hvert tredje minutt. Men ikke alle registrene foretar oppdateringer så raskt. Registrene beskytter ofte sine rotnavneservere fra overbruk ved å stille inn en høy TTL på opptil 48 timer eller mer for NS-poster. I tillegg, selv om rekursive navneservere ikke bør mellomlagre rot-NS-poster, gjør noen ISP-er dette allikevel, noe som kan resultere i at det tar lenger tid før navneserveren sprer seg.