Hva er DNS?

DNS, som står for domenenavnsystem, kontrollerer ditt domenenavns nettsted- og e-postinnstillinger. Når besøkende går til domenenavnet ditt, kontrollerer DNS-innnstillingene til domenenavnet hvilket selskaps server det kontakter.

For eksempel hvis du bruker GoDaddy sine DNS-innstillinger, vil besøkende gå inn på GoDaddy sine servere når de bruker ditt domenenavn. Hvis du endre disse innstillingene til å bruke servere tilhørende et annet selskap, vil besøkende se disse i stedet for oss når de besøker ditt domene.

Det jeg ser er mer komplisert enn det ...

DNS kan være forvirrende. Det består av mange forskjellige elementer som kontrollerer ulike aspekter av domenenavnet ditt. Her er en kjapp forklaring av hver av dem:

DNS Element Beskrivelse
Navneserver Navneservere "peker" domenenavnet ditt til selskapet som kontrollerer DNS-innstillingene til domenenavnet. Vanligvis vil dette være selskapet du registrerte ditt domenenavn på.

Men om nettstedet ditt hostes av et annet selskap vil disse noen ganger gi deg navneservere du må vise til i stedet.
Sonefil Sonefiler er ganske enkelt filene som lagrer alle DNS-innstillingene til domenet ditt.

Sonefilen til domenenavnet ditt lagres på selskapets navneserver.
En oppføring A-poster peker domenenavnet ditt til en individuell server ved hjelp av en IP-adresse. Et eksempel på en IP-adresse er 123.4.67.5.

Hvert domenenavn har en primær A-oppføring kalt «@», som kontrollerer hva domenenavnet ditt gjør når noen går inn på det direkte.

Du kan også bruke A-oppføringer for å peke til underdomener (for eksempel subdomain.coolexample.com) til en servers IP-adresse.

CNAME CNAVN peker dine underdomener til en annen server ved hjelp av et servernavn, slik som server1.godaddy.com.

De fleste domenenavn har mange CNAVN.

Til forskjell fra A-oppføringer, kan CNAVN ikke bruke IP-adresser.
MX-poster MX-poster peker e-postadressen til domenenavnet ditt til dens e-postleverandør.

Hvis domenenavnet ditt bruker navneservere, kan du vise eller endre domenenavnets DNS gjennom oss.