Administrert WordPress Hjelp

Hvorfor bruke et midlertidig domenenavn med Administrert WordPress?

Når du setter opp Administrert WordPress-nettsteder, får du alternativet om å bruke midlertidige domenenavn. Dette lar deg se og arbeide på nettstedene dine uten at du trenger å endre på DNS-innstillingene til domenenavnene. Med andre ord lar det deg holde det eksisterende nettstedet ditt aktivt mens du jobber på et nytt nettsted.

Midlertidige domenenavn er nødvendig på grunn av måten WordPress håndterer sine interne koblinger og filstrukturer på – den bruker absolutte i stedet for relative baner. Dette betyr at, i stedet for å bruke koblinger relativt til domenet du laster, som ser slik ut:

a href="/directory/file.extension" />link text/a>

… bruker den absolutte koblinger som refererer til et spesifikt domenenavn, som ser slik ut:

a href="http://domain.tld/directory/file.extension">link text/a>

Når domenenavnet i den absolutte koblingen ikke peker til kontoen du ønsker, kan det ikke finne de ressursene på nettadressen som det forventer. Så når det prøver å laste filer ved å bruke banene som WordPress har opprettet, som er absolutte og bruker selve domenenavnet, kan det ikke finne dem fordi domenet peker et annet sted. I bunn og grunn bryter det nettstedet.

Men ved å bruke et midlertidig domenenavn, har vi et verktøy vi kan bruke til å bygge opp eller forhåndsvise nettstedene dine på, uten å måtte endre domenenavnenes DNS-innstillinger. WordPress tror at det midlertidige domenenavnet er domenenavnet vi skal bruke, så de absolutte banene den oppretter, er tilgjengelig via nett og laster de riktige ressursene for å gjøre at nettstedet fungerer.

Du vil finne ut at det brukes et midlertidig domenenavn, fordi vi legger en vedvarende melding i WP-adminpanelet for å varsle deg om:

Midlertidig domenevarsel i WordPress

Når du er klar til å flytte DNS-en din over (mer informasjon), trenger du bare å følge koblingen Endre domene, så løser vi alt for å sørge for at nettstedet ditt fungerer. Vi har mer informasjon om det i Hva skjer når jeg endrer domenet mitt?