Navneserverregler for .it -domener

Navneserverkrav

Navneserverfunksjoner Detaljer
IPv4 Støttet
IPv6 Ikke støttet
DNSSEC Ikke støttet
Vertsnavn Ikke støttet
Minste antall navneservere 2
Maksimalt antall navneservere 6

Alle .it -domenenavn må ha to til seks autoritative navneservere. Før du registrerer eller oppdaterer domenenavnet, må du føre opp alle disse navneserverne - inkludert eventuelle tredjeparts navneservere - i domenets sonefil. I tillegg trenger alle IP -adresser på navneserverne som opprettes være unike IP -adresser. Hvis alle navneserverne ikke er oppført, vil domenenavnet mislykkes i registersjekken.

Hvis du ønsker å registrere et .it -domenenavn hos oss og bruke navneserverne våre, håndterer vi denne prosessen for deg.

Hvis du vil bruke .it -domenet ditt som en navneserver, er dette ikke tilgjengelig på dette tidspunktet.

Hvis du vil bruke tredjeparts navneservere, må du konfigurere dem før du registrerer eller oppdaterer domenenavnet. Du må også sørge for at de løser riktig før du tilordner dem til domenenavnet i systemet vårt.

Merk: Du kan bruke registerets DNS -konfigureringsvalideringsverktøy for å sikre at navneserverne dine løser riktig.

Etter at du har konfigurert tredjeparts navneservere, bruker du instruksjonene iEndre navneserver for domenene mine for å angi navneserverne i systemet vårt. Deretter må Registro.it -registeret godkjenne eller avvise dem, noe som kan ta opptil fem virkedager.

Merk: Domener aktiveres ikke før domenets navneservere kontrolleres av registeret. Registeret bekrefter at navneserverne er riktig konfigurert. Hvis navneserverne er konfigurert riktig, kan oppdateringen skje i sanntid. Hvis de ikke er riktig konfigurert, fortsetter registeret å sjekke for riktig konfigurasjon i 5 dager før oppdateringen mislykkes og navneserverne blir tilbakestilt.

Navneservere for et .it -domene må være riktig konfigurert før registreringsforespørselen lykkes, ellers mislykkes registreringen. Sjekk at følgende krav er oppfylt:

• Det må være minst to autoritative navneservere for domenenavnet, og de må samsvare nøyaktig med de som finnes i registreringen av domenenavnet
  • IP -adressene til vertene i registreringen av domenenavnet må samsvare med de som faktisk er knyttet til dem i DNS -en
  • Domenenavnet kan ikke tilknyttes en CNAME -oppføring
  • Navnet på navneserveren som er angitt i SOA -posten for domenenavnet, kan ikke være et CNAME
  • Navnene på de autoritative navneserverne for domenenavnet kan ikke være CNAME -er
  • Hvis det er en MX -registrering, kan den ikke tilknyttes et CNAME
  • Alle verter i registreringen må være autoritative for det registrerte domenenavnet

For mer detaljert informasjon om .it -domener, seOm .it domener .