Legg til en CNAME-oppføring

Legg til en CNAME-oppføring (alias) i din DNS-sonefil i GoDaddy-kontoen. CNAME-oppføringer bruker et domeneprefiks, for eksempel blog, for å peke domenet ditt til et annet domenenavn eller URL. Hvis du vil legge til et domeneprefiks som peker til en IP-adresse, må du legge til et underdomene i stedet.

Du kan se en kort animasjon av denne oppgaven lenger nede på siden.

1. Logg på GoDaddy Domenekontrollsenter. (Trenger du hjelp med å logge på? Finn brukernavnet eller passordet ditt.)
  2. Velg domenet ditt for å få tilgang til siden Domeneinnstillinger.
  3. Under Flere innstillinger velger du Administrer DNS.
  4. Velg Legg til under oppføringstabellen.
  5. Under Type velger du CNAME.
  6. Angi informasjonen for CNAME-oppføringen din:
    • Vert: Vertsnavnet, eller prefikset, CNAME-oppføringen vil bli satt til. Du kan inkludere et punktum (.), men ikke som det første eller siste tegnet. Flere punktum etter hverandre (...) er ikke tillatt, og verten kan ikke overskride 25 tegn eller være @-symbolet. Du kan ikke bruke en vert som allerede er tilordnet til en eksisterende A-post, TXT-oppføring eller MX-oppføring.
    • Peker mot: URL-adressen du angir som mål for verten. Angi @ for å peke direkte mot rotdomenenavnet ditt.
    • TTL: Fastsetter hvor lenge serveren skal hurtigbufre informasjonen.
    • Merk: Den mest vanlige CNAME-verten er www, med @-symbolet angitt for Peker mot-feltet. Dette vil gjøre at www.coolexample.com laster til den samme nettsiden som rotdomenet, coolexample.com.

7. Velg Lagre for å lagre den nye CNAME-oppføringen.

Det kan ta opptil to døgn før endringene dine trer i kraft globalt.

Vis meg hvordan

legg til en cname-oppføring