Konfigurer navneserver for DNS med WebHost Manager (WHM)

Følg disse trinnene for å bruke ditt eget domenenavn som en navneserver for nettsteder som serveren din er vert for.

Påkrevd: Før du starter, kan du konfigurere en WHM-konto for domenenavnet. For mer informasjon kan du se Opprett en konto i WebHost Manager (WHM).

1. Logg deg på WHM ved å bruke roten for brukernavnet ditt og serverens passord på https://yourserverip:2087, der yourserverip er IP-adressen til serveren din.
  2. Under DNS-funksjoner velger du Rediger DNS-sone.
    velg rediger dns-sone
  3. Velg domenenavnet du vil bruke, og velg Rediger.
    velg domene
  4. For de to radene med menyen som viser NS, redigerer du kolonnene lengst til høyre til ns1.domenenavnet ditt. og ns2. domenenavnet ditt..

Merk: Ikke glem punktum (.) etter navneserveren i disse feltene.

skriv inn navneserverinformasjon
  5. I dialogboksen Legg til nye oppføringer under denne linjen, gjør du følgende på den første raden:
    • Det første feltet: Skriv inn ns1
    • Det andre feltet: Skriv inn 14400
    • Det tredje feltet: Velg A
    • Det fjerde feltet: Skriv inn IP-adressen til serveren din

Deretter, i andre rad, gjør du følgende:

• Det første feltet: Skriv inn ns2
    • Det andre feltet: Skriv inn 14400
    • Det tredje feltet: Velg A
    • Det fjerde feltet: Skriv inn IP-adressen til serveren din
    legg til nye oppføringer
  6. Velg Lagre.

Merk: Det kan ta 24–48 timer før eventuelle endringer i DNS trer i kraft.

7. Relaterte trinn

Du må fullføre følgende trinn for å bruke domenenavnet ditt som en navneserver:

1. Legg til ditt eget hostnavn for å bruke domenenavnet ditt som en navneserver.
    2. Deretter endrer du navneseveren for domenet ditt til din nye egendefinerte navneserver.