Hvilke faktorer påvirker overføringstiden for DNS?

Hver gang du oppdaterer DNS-oppføringer (domenenavnsystem) i domenets sonefil, må resten av internett hente inn endringene. Denne innhentingsperioden er kjent som overføring. DNS-endringene overføres vanligvis innen noen få timer, men det kan ta opptil 48 timer før alt overføres til hele internett. Det er mange ting som påvirker overføringstiden, inkludert din TTL, internettleverandøren og domenets register.

• Innstillingene dine for TTL (Time to Live): Hver DNS-oppføring har en TTL-innstilling. TTL er tidsperioden servere bruker på å hurtigbufre informasjon for dine DNS-oppføringer. Angir du for eksempel TTL for en bestemt oppføring til én time, lagrer serverne informasjon for oppføringen lokalt i én time før oppdatert informasjon hentes fra navneserverne dine. Kortere TTL-innstillinger kan øke farten på overføringen. Men dette kan også øke antallet ganger navneserveren spørres, som gjør nettstedets ytelse dårligere.
  • Din internettleverandør (ISP): Internettleverandøren din hurtigbufrer DNS-oppføringer ved å lagre dataene lokalt heller enn å hente nye data fra DNS-serveren din. Dette gjør nettsurfingen raskere og reduserer trafikken, men kan sakke ned overføringstiden. Noen internettleverandører ignorerer TTL-innstillinger og oppdaterer oppføringene sine hver andre eller tredje dag.
  • Domenets register: Når du endrer navneserverne på domenet ditt, formidler vi din forespørsel om endring til domeneregistret i løpet av minutter, og de publiserer din NS (navneserver)-oppføring til sin rotsone. De fleste registre oppdaterer sonene sine raskt, men enkelte tar flere timer eller til og med dager.

I de fleste tilfeller overføres DNS-oppdateringer i løpet av noen få timer. På grunn av disse faktorene som er utenfor vår kontroll, bør du imidlertid forvente at det kan ta opptil 48 timer før DNS-endringer er overført helt i hele internett. Hvis det har gått mer enn 48 timer og endringene dine ikke vises riktig, kan det være en annen årsak til problemet, for eksempel feil DNS-innstillinger.