Aktiver eller deaktiver flerfaktorautorisering

Flerfaktorautentisering (MFA) forhindrer uautorisert tilgang til Microsoft 365-kontoen din. Når flerfaktorautentisering er satt opp, oppgir du en annen verifiseringsmetode når du logger på, for eksempel en kode som sendes i en tekstmelding. Hvis passordet ditt utsettes, kan ikke angripere kopiere denne verifiseringsmetoden og får ikke tilgang til kontoen din.

Disse trinnene i denne artikkelen passer best for individuelle brukere. Administrer sikkerhetsstandardene hvis du automatisk vil kreve flerfaktorautentisering for alle brukere i organisasjonen din.

Påkrevd: Du må ha administratortillatelser for å endre innstillinger for flerfaktorautentisering. For mer informasjon kan du se administratorroller fra Microsoft.

Aktiver flerfaktorautentisering

Når du aktiverer flerfaktorautentisering, må alle valgte brukere legge til en verifiseringsmetode.

1. Logg på Outlook på nett med e-postadressen din og passordet ditt for Microsoft 365.
  2. Når du er logget på, gå til siden for flerfaktorautorisering.
  3. Velg avmerkingsboksen ved siden av brukeren som får flerfaktorautentisering aktivert.
    Avmerkingsboks til venstre for brukerens e-postadresse
  4. Hurtigtrinnene vises til høyre. Velg Aktiver.
    Under hurtigtrinnene kan du aktivere og administrere alternativer for brukerinnstillinger
  5. Velg aktiver flerfaktorautentisering I bekreftelsesvinduet, og lukk det.
  6. Velg avmerkingsboksen for samme bruker. Deretter går du til hurtigtrinnene og velger Håndhev.
    Under hurtigtrinnene kan du deaktivere, håndheve og administrere alternativer for brukerinnstillinger
  7. Logg på Outlook på nett ved bruk av e-postkontoen som flerfaktorautentisering nettopp er iverksatt for. Du må angi telefonnummeret du vil at bekreftelseskoden skal sendes til, og velge Neste.

Merk: Du kan også bruke Microsoft Authenticator-appen heller enn oppgi et telefonnummer.

8. Etter at du har konfigurert flerfaktorautentisering, får du et app-passord for e-postklienter som bruker grunnleggende autentisering (som Outlook 2010). Noter deg dette, og velg Ferdig.

Vi anbefaler at du legger til en annen påloggingsmetode i tilfelle du mister tilgang til den primære metoden din.

Deaktiver flerfaktorautentisering

Hvis du deaktiverer flerfaktorautentisering, kreves ikke en verifiseringsmetode for utvalgte brukere. De vil kun trenge e-postadresse og passord for å logge på.

1. Logg på Outlook på nett med e-postadressen din og passordet ditt for Microsoft 365. Hvis du ikke har tilgang til påloggingsmetoden, må du først tilbakestille flerfaktorautorisering.
  2. Når du er logget på, gå til siden for flerfaktorautorisering.
  3. Velg avmerkingsboksen ved siden av brukeren du ønsker å fjerne flerfaktorautorisering for.
    Avmerkingsboks til venstre for brukerens e-postadresse
  4. Hurtigtrinnene vises til høyre. Velg Deaktiver.
    Under hurtigtrinnene, Deaktiver og Administrer alternativer for brukerinnstillinger
  5. I bekreftelsesvinduet velger du Ja, og lukk.