Aktiver eller deaktiver flerfaktorautorisering

Flerfaktorautentisering gir Microsoft 365-kontoene dine ekstra sikkerhet ved å forhindre uautorisert tilgang til e-posten din.

Påkrevd: Du må ha administratortillatelser for å endre innstillinger for flerfaktorautentisering. For mer informasjon kan du se administratorroller fra Microsoft.

Aktiver flerfaktorautentisering

1. Logg på Outlook på nett med e-postadressen din og passordet ditt for Microsoft 365.
  2. Når du er logget på, gå til siden for flerfaktorautorisering.
  3. Velg avmerkingsboksen ved siden av brukeren som har flerfaktorautentisering aktivert.
    Merk av i boksen ved siden av brukerens e-postadresse
  4. Hurtigtrinnene vises til høyre. Velg Aktiver.
    Under hurtigtrinnene kan du aktivere og administrere alternativer for brukerinnstillinger
  5. Velg aktiver flerfaktorautentisering I bekreftelsesvinduet, og lukk det.
  6. Velg avmerkingsboksen for samme år. Deretter går du til hurtigtrinnene og velger Håndhev.
    Under hurtigtrinnene kan du deaktivere, håndheve og administrere alternativer for brukerinnstillinger
  7. Logg på Outlook på nett ved bruk av e-postkontoen flerfaktorautentisering nettopp er iverksatt for. Du må angi telefonnummeret du vil at bekreftelseskoden skal sendes til, og velge Neste.

Merk: Du kan også bruke Microsoft Authenticator-appen heller enn oppgi et telefonnummer.

8. Etter at du har konfigurert flerfaktorautentisering, får du et app-passord for e-postklienter som bruker grunnleggende autentisering (som Outlook 2010). Noter deg dette, og velg Ferdig.

Deaktiver flerfaktorautentisering

1. Logg på Outlook på nett med e-postadressen din og passordet ditt for Microsoft 365.
  2. Når du er logget på, gå til siden for flerfaktorautorisering.
  3. Velg avmerkingsboksen ved siden av brukeren du ønsker å fjerne flerfaktorautorisering for.
    Merk av i boksen ved siden av brukerens e-postadresse
  4. Hurtigtrinnene vises til høyre. Velg Deaktiver.
    Under hurtigtrinnene, Deaktiver og Administrer alternativer for brukerinnstillinger
  5. I bekreftelsesvinduet velger du Ja, og lukk.

Mer informasjon

Merk: Vi kobler til Azure for denne prosessen, men omfanget av støtten vår for Azure Active Directory er begrenset. Vi gir informasjon om hvordan du bruker bestemte produkter fra tredjeparter, men vi anbefaler eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlig for hvordan de fungerer eller hvor pålitelige de er.