Aktiver eller deaktiver flerfaktorautorisering

Flerfaktorautentisering (MFA) forhindrer uautorisert tilgang til Microsoft 365-kontoen din. MFA krever en verifiseringsmetode, f.eks. en kode som blir sendt til deg i en tekstmelding, hver gang du logger på kontoen din. Hvis passordet ditt utsettes, kan ikke angripere kopiere denne verifiseringsmetoden og får ikke tilgang til kontoen din.

Merk: Denne artikkelen gjelder for Microsoft 365-kunder som vil konfigurere MFA for e-postkontoene sine. Hvis du vil legge til 2-trinns verifisering i GoDaddy-kontoen din, finner du dette i denne artikkelen.

Påkrevd: Du må ha administratortillatelser for å endre innstillinger for flerfaktorautentisering. For mer informasjon kan du se administratorroller fra Microsoft.

Aktiver og håndhev flerfaktorautentisering

Aktiver MFA for å kreve at brukerne bruker en verifiseringsmetode for pålogging når de logger på kontoene sine.

1. Logg på Outlook på nett med e-postadressen din og passordet ditt for Microsoft 365.
  2. Når du er logget på, gå til siden for flerfaktorautorisering.
    Merk: Hvis du ikke er administrator, men prøver å få tilgang til siden, vil du se feilen «Du har ikke tilstrekkelig tillatelse til å få tilgang til denne siden.»
  3. For å aktivere MFA for en spesifikk bruker velger du avmerkingsboksen ved siden av brukerens visningsnavn. Du kan velge flere brukere.
    Avmerkingsboks til venstre for brukerens e-postadresse
  4. Helt til høyre på siden, under hurtigtrinn, velger du Aktiver.
    Under hurtigtrinnene kan du aktivere og administrere alternativer for brukerinnstillinger
  5. Velg aktiver flerfaktorautentisering i bekreftelsesvinduet, og velg så lukk. MFA blir aktivert for den valgte brukeren / de valgte brukerne.
  6. Velg avmerkingsboksen for samme bruker / de samme brukerne. Under hurtigtrinn velger du Håndhev.
    Under hurtigtrinnene kan du deaktivere, håndheve og administrere alternativer for brukerinnstillinger
  7. Velg håndhev flerfaktorautentisering og deretter lukk. MFA blir håndhevet for den valgte brukeren / de valgte brukerne.
  8. Konfigurer en autentiseringsmetode for pålogging for hver bruker som hadde MFA håndhevet (du kan sende hver bruker disse instruksjonene hvis du ikke har tilgang til kontoene deres):
    1. Logg av Outlook på nett.
    2. Logg på siden Sikkerhetsinformasjon. Hvis du får en melding som sier at det er behov for mer informasjon, velger du Neste.
    3. Konfigurer en påloggingsmetode. I denne artikkelen finner du hvert trinn forklart.
  9. Etter at du har aktivert MFA, mottar du et app-passord for e-postklienter som bruker grunnleggende autentisering. Merk deg passordet, og velg så Ferdig.

Da er alt i orden. MFA er aktivert og håndheves for de valgte brukerne. Vi anbefaler at du legger til en annen påloggingsmetode i tilfelle du mister tilgang til hovedmetoden.

Deaktiver flerfaktorautentisering

Du kan deaktivere MFA hvis du vil stoppe å kreve en verifiseringsmetode for utvalgte brukere. Brukere vil kun trenge e-postadresse og passord for å logge på etter at MFA er deaktivert.

1. Logg på Outlook på nett med e-postadressen din og passordet ditt for Microsoft 365.
  2. Når du er logget på, gå til siden for flerfaktorautorisering.
  3. For å deaktivere MFA for en spesifikk bruker velger du avmerkingsboksen ved siden av brukerens visningsnavn. Du kan velge flere brukere.
    Avmerkingsboks til venstre for brukerens e-postadresse
  4. Helt til høyre på siden, under hurtigtrinn, velger du Deaktiver.
    Under hurtigtrinnene deaktiverer og administrerer du alternativer for brukerinnstillinger
  5. I bekreftelsesvinduet velger du ja og deretter lukk. MFA blir deaktivert for den valgte brukeren / de valgte brukerne.