Gen 4 VPS og dedikerte servere Hjelp

Vi prøvde så godt vi kunne å oversette denne siden for deg. Den engelske siden er også tilgjengelig.

Aktiver PHPMail -logging i Plesk Linux

Du kan isolere et skript som sender PHPMail () ved å bruke PHPs innebygde e-postlogg-funksjon. Plesk lar deg aktivere PHPMail () -logger per domenebasis eller for flere domener med samme versjon av PHP.

Aktiver for ett enkelt domene

• Logg på Plesk .
  • Velg Nettsteder og domener fra menyen til venstre.
  • Velg domenet.
  • Velg PHP -innstillinger .
  • Bla til bunnen og finn boksen som sier Ytterligere konfigurasjonsdirektiver . Legg til direktivet for å aktivere e -postlogger ved å angi en absolutt bane til loggfilen og filnavnet:
    mail.log = /var/www/vhosts/coolexample.com/phpmail.log

Skriv inn dette i boksen Ytterligere konfigurasjonsdirektiver , og klikk på Bruk . Hvis PHPMail () brukes, vil en loggfil automatisk opprettes.

• Når en loggfil er generert, kan du få tilgang til denne loggen fra Plesk filbehandler.

Hvis du har SSH -tilgang, kan du manipulere dataene for å finne vanlige skript som brukes. For å komme i gang må du aktivere administratortilgang på Gen 3- eller Gen 4 -serveren din (hvis du ikke allerede har gjort det), koble til med SSH og bytt til rotbrukeren .

Kjør følgende for å finne skript som bruker PHPMail ():

[root@server ~]# cat /var/www/vhosts/coolexample.com/phpmail.log | awk '{print $ 6}' | kutt -c 2- | uniq -c | klipp -f1 -d ':' 1255 /var/www/vhosts/coolexample.com/httpdocs/wp-content/uploads/2020/05/spamscript.php 544 /var/www/vhosts/coolexample.com/httpdocs/wp -innhold/morespam.php

Aktiver for flere domener

Merk: Hvis du aktiverer en PHPMail () -logg for alle domener, må du bruke SSH. Hvis du ikke er kjent med SSH, bruk instruksjonene for enkeltdomenet .

• Logg på Plesk .
  • Fra startsiden til Plesk klikker du på Verktøy og innstillinger .
  • Velg PHP -innstillinger .

• Velg den versjonen av PHP du vil generere en logg for. Nettstedet vårt kjører PHP 7.3 som et FPM -program.

• Velg fanen som sier php.ini
  • Se etter mail.log i php.ini -filen. Fjern ; (semikolon) fra begynnelsen av linjen og angi hvor du vil at PHP mail () -loggen skal lagres. Bruk serverens /tmp -katalog for å unngå tillatelsesproblemer på tvers av domener.

• Velg OK for å lagre.
  • kobler du til serveren din med SSH og bytter til rotbrukeren .
  • Deretter må du opprette e -postloggfilen og gi den passende tillatelser slik at alle Plesk -abonnementer kan skrive til den.
    [root@server ~]# touch /tmp/phpmail.log && chmod 777 /tmp/phpmail.log
  • Når en loggfil er generert, kan du analysere loggen for ofte brukte e -postskripter.
    cat /path/to/phpmail.log | awk '{print $ 6}' | kutt -c 2- | uniq -c | klipp -f1 -d ':'

• Advarsel: Deaktiver logging når du er ferdig! Hvis den ikke stoppes, vil PHPMail -logging fortsette på ubestemt tid og potensielt maksimere serverens diskplass.

Relaterte trinn

Mer informasjon

• Serverekspertene våre kan utføre disse trinnene mot et gebyr. For mer informasjon om våre eksperttjenester, gå til vår eksperttjeneste -meny .