Finn og gjennomgå serverlogger

Administrasjon av en VPS eller dedikert server vil kreve gjennomgang av loggene når du feilsøker problemer. Denne artikkelen vil detaljere de vanlige loggene som brukes, og deres respektive plasseringer.

Hvorfor må jeg se på loggfiler?

• Jeg vet ikke hva som forårsaker problemet.
  • Jeg aner ikke hvor jeg skal begynne å feilsøke problemet.
  • Problemet skjer bare for noen brukere.
  • Løsningen jeg prøvde, løste ikke problemet.

Apache

Apache logger besøkende på hvert nettsted hostet på serveren. En enkelt besøkende kan generere flere forespørsler, avhengig av siden. De fleste forespørsler faller inn i to kategorier: GET (dvs. vis meg et bilde) og POST (dvs. å logge på et nettsted). Tilgangsloggene inneholder også tidsstempel, klient -IP -adresse og nettleserinformasjon.

cPanel -plassering:

HTTP -logg:
/usr/local/apache/domlogs/$DOMAIN
HTTPS -logg:
/usr/local/apache/domlogs/$DOMAIN -ssl_log

Plesk Plassering:

HTTP -logger:
/var/www/vhosts/$DOMAIN /logs/access_log
HTTPS -logger:
/var/www/vhosts/$DOMAIN /access_ssl_log
Når skal jeg gjennomgå Apache Access -loggene?
  • For å se om en klients tilkobling gjør det gjennom internett og brannmurer og inn i Apache.
  • Hvis det er et problem med innholdsredigering i et CMS, skal apache -loggene fortsatt logge en POST -forespørsel. Hvis det ikke er noen POST -forespørsel, bør du sjekke DNS, brannmur (er) og applikasjon.
  • Slik sjekker du for DOS -angrep ved å analysere data fra disse loggene.

De fleste nettjeneste- og applikasjonsfeil vil være i Apache -feilloggen . Loggen vil inneholde ressursfeil, PHP -feil og andre feil for å hjelpe til med feilsøking.

Hvor kan jeg finne denne loggen?
cPanel -plassering:

/usr/local/apache/logs/error_log
Plesk Plassering:
/var/log/httpd/error_log
Ubuntu Plassering:
/var/log/apache2/error_log
Når skal jeg gjennomgå Apache -feilloggen?

Apache-feilloggen bør alltid gjennomgås når du feilsøker et nettstedsrelatert problem. Dette inkluderer interne serverfeil og periodiske ytelsesproblemer.

PHP

PHP -feilloggen inneholder informasjon om feil i spesifikke PHP -filer, anrop til manglende filer eller feil relatert til konfigurering av PHP. PHP -feillogger finnes vanligvis i nettstedets filer. Du kan bruke en PHPinfo () -side for å bekrefte loggplasseringen.

Hvor kan jeg finne denne loggen?
cPanel -plassering:
/home/cpanel_username/logs/$DOMAIN .php.error.log
Plesk Plassering:
/var/www/vhosts/$DOMAIN /logs/error_log
Når skal jeg gjennomgå PHP -feilloggen?

Når som helst du feilsøker et problem som virker isolert for ett eller flere PHP-baserte (som WordPress) nettsteder, men ikke for hele serveren.

PHP-FPM-feilloggen vil inneholde feil relatert til PHP-FPM-tjenesten. Det kan være flere logger hvis du bruker flere versjoner av PHP.

Hvor kan jeg finne denne loggen?
cPanel-plassering:
/opt/cpanel/ea-phpXX/root/usr/var/log/php-fpm/error.log
XX ville være 73 for PHP-FPM 7.3.

CentOS/AlmaLinux m/Plesk -plassering:
/var/www/vhosts/$DOMAIN /error_log
Ubuntu m/Plesk -plassering:
/var/www/vhosts/$DOMAIN /logs/php-fpm_error.log
Når skal jeg gjennomgå PHP-FPM-loggen?
  • Nettstedet ditt viser en 503 -feil.
  • Nettstedet ditt lastes inn sakte eller periodevis.

MySQL

MySQL -feilloggen vil inneholde informasjon om tjenestefeil, ressursproblemer og krasjet databasetabeller.

Hvor kan jeg finne denne loggen?

For MySQL 5.5, 5.6 og MariaDB 10.2

/var/lib/mysql/$HOSTNAME .err

For mysql 5.7 og nyere

/var/log/mysqld.log

MariaDB 10.3 og nyere

/var/log/mariadb/mariadb.log
Når skal jeg gjennomgå MySQL -feilloggen?
  • MySQL -tjenesten vil ikke kjøre.
  • MySQL -tjenesten bruker for mye minne eller CPU.
  • Det databasedrevne nettstedet ditt (dvs. WordPress) er tregt.
  • Det databasedrevne nettstedet ditt kan ikke koble til MySQL.

Kommer snart!