Hva er phishing?

Phishing er en ordning der hackere får brukere til å dele sensitiv informasjon, som passord og personnummer. Det innebærer vanligvis å sende spam -e -post som ser ut som om den kommer fra en klarert kilde, for eksempel en bank (det er agnet), som deretter kobler til et falskt nettsted som utgir seg for den pålitelige kilden (dette er fellen).

Å forstå hvordan disse angrepene ser ut og hvordan de fungerer kan hjelpe deg med å oppdage phishing-forsøk, i tillegg til å gi deg informasjon om hva du kan gjøre hvis nettstedet ditt er blitt kompromittert til å være vert for en phishing-felle.

Phishing-e-post (agn)

Phishing -e -poster utgir seg for å være pålitelige organisasjoner for å stjele brukerlegitimasjon. I eksempelet nedenfor bruker e -posten en vanlig phishing -praksis, som ber brukerne om å oppdatere kontoinformasjonen sin. Men når du holder markøren over koblingen, fører det ikke til selskapets faktiske nettsted - det fører til et nettsted for phishing -feller i stedet.

PayPal phishing -e -post

Phishing-nettsted (felle)

Når brukere klikker på koblingen i en phishing -e -post, går de til et falskt nettsted som angriperen utgir seg for. Dette felle -nettstedet ber brukere om å angi sensitiv informasjon, for eksempel brukernavnet eller bankinformasjonen deres. Når brukeren legger inn informasjonen, blir den sendt til hackeren som bruker den til å kompromittere kontoen sin.

Her et et eksempel på en overbevisende phishing-side:

Falske phishing-pålogging fra Google

Den eneste måten å fortelle om at dette ikke er den faktiske Google®-påloggingssiden, er å se på nettleserens adresselinje. I dette eksempelet vil du legge merke til at domenenavnet ikke er google.com.

For eksempel ihttp://login.google.com.evilphishingsite.com/index.html , nettstedet du virkelig er på, er evilphishingsite.com .

Phishing-nettsteder hostet på kontoen din

Hvis nettstedet ditt rammes av en FTP -kompromittering, kan hackere bruke kontoen din til å hoste et phishing -nettsted. For de neste trinnene, seNettstedet mitt ble hacket. Hva skal jeg gjøre?

Når du viser filene og katalogene dine, kan du være sikker på at katalogene oppkalt etter velkjente virksomheter (slik som banker eller Google) blir brukt til phishing. For eksempel:

• ./html/HSBC/hsbc.com/
  • ./html/Gmail/googledocs/Googledock/

Relatert trinn

Mer informasjon

Ta en titt på følgende ressurser om phishing og hvordan du beskytter deg selv: