Nettstedet mitt ble hacket. Hva skal jeg gjøre?

Et hacket nettsted er veldig frustrerende - det er plagsomt for virksomheten din og besøkende, og det kan være tidkrevende å fjerne et hack. La oss gå gjennom den raskeste og enkleste måten å fikse nettstedet på.

La oss se etter advarsler

Hvis du har sett "Dette nettstedet inneholder skadelig programvare" eller "Nettstedet foran inneholder skadelige programmer" i forbindelse med nettstedet ditt, er det definitivt et problem. For å sjekke videre, gå til https://sitecheck.sucuri.net og angi domenenavnet ditt.

• Hvis nettstedet ditt har blitt hacket, ser du en advarsel her.
  • Ingen advarsel? Det er mindre sannsynlig (men fremdeles mulig) at nettstedet ditt har blitt kompromittert.

Endre passordene dine

Hvis nettstedet ditt er blitt hacket, må du umiddelbart endre alle passordene dine.

Merk: For å være sikker på at du bruker de riktige instruksjonene, kan du finne ut hvilken type hostingkonto du har .

Din hostingtype Passord som skal tilbakestilles
Linux-hosting med cPanel Primær FTP , sekundær FTP , databaser , apper som WordPress eller Joomla
Windows-hosting med Plesk Primær FTP , sekundær FTP , databaser , apper som WordPress eller Joomla

Gjenopprett fra sikkerhetskopiering

Hvis du har en sikkerhetskopi av nettstedet ditt (og databasen) som du vet ikke var ødelagt, bør du laste det opp på nytt til hostingkontoen din.

Hvis du har Sikkerhetskopiering av nettsted, kan du enkelt gjøre dette for cPanel- eller Plesk -kontoen.

Hvis du ikke har et verktøy for sikkerhetskopiering, anbefaler vi at du etter å ha løst problemet legger til Sikkerhetskopiering av nettsted i kontoen din .

Fjern hacket

Det er nesten umulig for noen å på en pålitelig måte fjerne skadelig programvare fra et nettsted for hånd. For å fjerne kompromitteringen fra filene dine, anbefaler vi at du bruker en tjeneste som Nettstedssikkerhet .

Identifisere og fikse svakheten

For å hindre at nettstedet blir hacket igjen, bør du identifisere hvordan nettstedet ble kompromittert. Det er to typer svakheter: passord og strukturelle problemer.

Passord

De fleste hacks skjer fordi angriperen var i stand til å gjette passordet til kontoen din med brute force. Ved å bare endre passordet ditt (og bruke et sterkere passord denne gangen) kan du forhindre at disse angrepene lykkes i fremtiden.

Strukturell

Disse typer svakheter krever grundige tester for å identifisere. Det finnes mye sikkerhetsprogramvare som kan utføre disse typer skanninger, men vi anbefaler igjen Express Malware . Den kan identifisere en rekke forskjellige problemer, samt hjelpe deg med å fikse dem.