Hva er totrinnsverifisering?

Totrinnsverifisering (2SV, også kjent som tofaktorautentisering) legger til sikkerhet ved å kreve et ekstra trinn når du logger på kontoen din eller prøver å redigere sensitiv informasjon, for eksempel passordet ditt. Vi støtter disse 2SV-metodene:

2SV-metode Sikkerhetsnivå Når du logger på …
Tekstmelding Godt Vi sender deg en melding med en sekssifret kode du må skrive inn. Du kan ikke logge på hvis du ikke mottar teksten.
Autentiseringsapp, som Google Autentisering eller Authy, på telefonen din eller en annen enhet Bedre Du må skrive inn koden som appen viser deg. Du kan ikke logge på hvis du ikke har tilgang til appen.
Maskinvaresikkerhetsnøkkel, for eksempel Yubikey eller Google Titan Best Du må sette inn maskinvarenøkkelen, for ellers vil du ikke kunne logge på. Sørg for at du også legger til en annen backup-metode slik at kundestøtte fremdeles kan bekrefte identiteten din.

Angi en backup-2SV-metode

For å minimere problemene når noe går galt (for eksempel at du mister telefonen), bør du alltid konfigurere en backupmetode for totrinnsverifisering. Når du aktiverer 2SV, bør du angi backup-metoden samtidig.

Merk: For å få best resultater bør du angi en annen enhet som backup. Hvis for eksempel en antentiseringsapp på den bærbare datamaskinen din er hoved-2SV-enheten, angir du SMS på mobiltelefonen som backup-metoden.

En enklere måte å bruke 2SV på

Som standard kreves 2SV for hver pålogging. I stedet kan du konfigurere 2SV slik at du kun trenger det for høyrisikotransaksjoner, for eksempel å endre kontosikkerheten din (passord, PIN-kode, 2SV-metoder) eller hvis du velger å avslutte et domenets Beskyttet registrering. Hvis du sjelden trenger en høyrisikotransaksjon, kan dette passe bedre for deg.