Hva er totrinnsverifisering?

Totrinnsverifisering (2SV, også kjent som tofaktorautentisering) legger til sikkerhet ved å kreve et ekstra trinn når du logger på eller prøver å redigere sensitiv informasjon, for eksempel passordet ditt. Vi støtter disse 2SV-metodene:

2SV-metode Sikkerhetsnivå Når du logger på …
Tekstmelding Godt Vi sender deg en melding med en sekssifret kode du må skrive inn. Du kan ikke logge på hvis du ikke kan motta koden.
Autentiseringsapp, som Google Autentisering eller Authy, på telefonen din eller en annen enhet Bedre Du må skrive inn koden som appen viser deg. Du kan ikke logge på hvis du ikke har tilgang til appen.
Maskinvaresikkerhetsnøkkel, for eksempel Yubikey eller Google Titan Best Du må sette inn maskinvarenøkkelen for å bekrefte identiteten din. Du kan ikke logge på hvis du ikke har nøkkelen og reservemetoden din ikke fungerer.

Konfigurer alltid en reservemetode for totrinnsverifisering

For å minimere problemene når noe går galt (for eksempel at du mister telefonen), må du alltid konfigurere en reservemote for totrinnsverifisering – det kreves hvis du bruker en maskinvarenøkkel. Når du aktiverer 2SV, konfigurer reservemetoden samtidig.

Merk: For best resultat konfigurerer du reservemetoden på en annen enhet – hvis for eksempel SMS på telefonen er hovedmetoden din, konfigurer en autentiseringsapp på datamaskinen din som reservemetode.

En enklere måte å bruke 2SV på

Som standard kreves 2SV for hver pålogging. I stedet kan du konfigurere 2SV slik at du kun trenger det for høyrisikotransaksjoner, for eksempel å endre kontosikkerheten din (passord, PIN-kode, 2SV-metoder) eller overføre et domene. Hvis du sjelden trenger en høyrisikotransaksjon, kan dette passe bedre for deg.