Koble til en MySQL -database med ASP.NET

Dette eksempelet beskriver bruk av ASP.NET/MySql.Data for å koble til en MySQL -database. Noen viktige ting du trenger før du setter i gang:
  • Kunnskap om dataprogrammering.
  • Microsoft® Visual Studio .NET.
  • MySQL -kobling/NET på utviklingsdatamaskinen din. For mer informasjon, klikk her .
  • Kunnskap om MySql og spesielt MySql Data Namespace.
  • En oppsett MySql Database.

For å koble til en MySQL -database ved hjelp av ASP.NET

1. Finn databasens tilkoblingsstrenger ( Plesk ).

Merk: Endre passordverdien til den virkelige databasepassordverdien.

2. Bruk Microsoft Visual Studio .NET til å opprette et ASP.NET -prosjekt.
  3. Legg til en referanse til MySql.Data.dll .
  4. Erstatt verdien i følgende kode med your_ConnectionString med databaseinformasjonen.
  5. Sett inn følgende kode i prosjektet, inkludert den endrede your_ConnectionString -verdien:

Merk: Hvis MySql -databasen ble opprettet med Tillat direkte databasetilgang aktivert, kan du koble til databasen fra utviklingsdatamaskinen din. Hvis du ikke aktiverte Tillat direkte databasetilgang , er MySql i et sikkert miljø, og du kan ikke koble til databasen fra utviklingsdatamaskinen din. En tilkobling kan bare lykkes når koden din er distribuert til hosting -nettstedet.

6.

MySql.Data.MySqlClient. MySqlConnection mySqlConnection = ny
    MySql.Data.MySqlClient. MySqlConnection ();
    mySqlConnection.ConnectionString = “ your_ConnectionString ”;

prøv
    {
    mySqlConnection.Open ();

bryter (mySqlConnection.State)
    {
    sak System.Data. ConnectionState .Åpne:
    // Tilkobling er opprettet
    pause ;
    sak System.Data. ConnectionState .Stengt:
    // Tilkobling kunne ikke opprettes, kast en feil
    kast nytt Unntak ("Tilkoblingstilstanden for databasen er lukket" );
    pause ;
    standard :
    // Connection gjør aktivt noe annet
    pause ;
    }

// Plasser koden her for å behandle data //
    }
    catch (MySql.Data.MySqlClient. MySqlException mySqlException)
    {
    // Bruk mySqlException -objektet til å håndtere spesifikke MySQL -feil
    }
    fangst ( unntak unntak)
    {
    // Bruk unntaksobjektet til å håndtere alle andre ikke-MySQL-spesifikke feil
    }
    endelig
    {
    // Sørg for å kun lukke tilkoblinger som ikke er i lukket tilstand
    hvis (mySqlConnection.State! = System.Data. ConnectionState .Closed)
    // Lukk tilkoblingen som en god søppelinnsamlingspraksis
    mySqlConnection.Close ();