Plesk: Installer et sertifikat

Følg veiledningen nedenfor for å installere SSL-sertifikatet på nettserveren din. Når du har fullført installasjonsprosessen, må du starte Parallels Plesk-panel på nytt, slik at serveren din kan kjenne igjen det nye sertifikatet.

Om det mellomliggende sertifikatet

Før du installerer det utstedte SSL-sertifikatet ditt, må du installere det mellomliggende sertifikatet vårt på nettserveren din. Med et mellomliggende sertifikat får du et ekstra lag med sikkerhet fordi Sertifiseringsinstansen (CA) ikke behøver å utstede sertifikat direkte fra CA-rotsertifikatet.

Et mellomliggende sertifikat er et underordnet sertifikat utstedt spesifikt av den klarerte roten for å utstede serversertifikat for endeenhet. Resultatet er en tillitskjede som begynner ved pålitelig rot-CA, går gjennom det mellomliggende sertifikatet og ender opp med SSL-sertifikatet utstedt til deg. Slike sertifikater kalles «lenkede rotsertifikater».

Du kan også laste den mellomliggende sertifikatpakken / rotsertifikatpakken fra databasen.

Når du har lastet ned sertifikatpakken, det mellomliggende sertifikatet og SSL-sertifikatet utstedt til deg, installerer du alle filene på nettserveren din. For mer informasjon, se Last ned SSL-sertifikatfilene mine.

Slik installerer du SSL-sertifikatene og de mellomliggende sertifikatene i Parallels Plesk-panel 8.x

1. Logg inn på Parallels Plesk-panel.
  2. Velg Domener fra menyen til venstre.
  3. Klikk på domenet som sertifikatet er utstedt for.
  4. Klikk SSL-sertifikater.
  5. Klikk på Søk, og finn det signerte SSL-sertifikatet ditt.
  6. Velg det, og velg deretter Send fil. Dette laster opp og installerer sertifikatet mot den tilsvarende private nøkkelen.
  7. Klikk på navnet til sertifikatet.
  8. Åpne sertifikatpakken i et tekstredigeringsprogram, og kopier og lim inn innholdet i boksen merket med CA Certificate.
  9. Klikk på Send tekst.
  10. Klikk på Up Level, og velg deretter Konfigurer.
  11. Velg sertifikatet du akkurat har installert fra øverst på siden.
  12. Klikk på Server-elementet fra menyen til venstre.
  13. Klikk på Tjenesteadministrasjon.
  14. Hvis serveren kjører Linux, stopp og start Apache-prosessen. Hvis serveren kjører Linux, stopp og start IIS-tjenesten.

Merk: Det fungerer ikke å bare starte Apache på nytt. Avslutt tjenesten og start den på nytt for å fullføre installasjonen.

Slik installerer du SSL-sertifikatene og de mellomliggende sertifikatene i Parallels Plesk-panel 9.x

1. Logg inn på Parallels Plesk-panel.
  2. Velg Domener fra menyen til venstre.
  3. Klikk på domenet som sertifikatet er utstedt for.
  4. Klikk på Sertifikater.
  5. Klikk på Søk, og finn det signerte SSL-sertifikatet ditt.
  6. Velg sertifikatfilen, og klikk deretter på Send fil.
  7. Gå til hvor nettstedssertifikatet du fikk fra oss, er lagret. Velg det, og velg deretter Send fil. Dette laster opp og installerer sertifikatet mot den tilsvarende private nøkkelen.
  8. Klikk på navnet til sertifikatet fra listen som vises.
  9. Åpne sertifikatpakken i et tekstredigeringsprogram, og kopier og lim inn innholdet i boksen merket med CA Certificate.
  10. Klikk på Send tekst-knappen.
  11. Klikk på Up Level.
  12. Klikk på Up Level på nytt.
  13. Velg Innstillinger for netthotell.
  14. Endre SSL-sertifikat-feltet øverst på siden til sertifikatet du akkurat installerte, og klikk deretter på OK.
  15. Klikk på Hjem.
  16. Klikk på Tjenesteadministrasjon.
  17. Hvis serveren kjører Linux, stopp og start Apache-prosessen. Hvis serveren kjører Linux, stopp og start IIS-tjenesten.

Slik installerer du SSL-sertifikatene og de mellomliggende sertifikatene i Parallels Plesk-panel 10.x og 11.x

1. Logg inn på Parallels Plesk Panel som admin. For mer informasjon, se Log in to my server.
  2. Hvis det er nødvendig, bytter du til Tjenesteleverandør-visningen. For mer informasjon, se
    .
  3. Fra menyen Hosting-tjenester klikker du på Domener.
  4. Klikk på Åpne i kontrollpanel ved siden av domenenavnet du ønsker å bruke.
  5. Plesk 11.0–11.4: Gå til fanen Nettsteder og domener, og klikk deretter på Sikre nettstedene dine.

Plesk 11.5+: Gå til fanen Nettsteder og domener, klikk på domenenavnet og klikk deretter på Sikre nettstedene dine.
  6. Klikk på sertifikatet du vil bruke under Sertifikatnavn.
  7. Klikk på Bla gjennom ved siden av Sertifikat-feltet.
  8. Finn den signerte CRT-filen din, for eksempel 123456789.crt, og klikk deretter på Åpne.
  9. Klikk på Bla gjennom ved siden av CA-sertifikat-feltet.
  10. Finn sertifikatpakken, og klikk deretter på Åpne.
  11. Klikk på Send fil.
  12. Gå til fanen Nettsteder og domener, og klikk deretter på domenenavnet nederst på siden.
  13. Sørg for at Aktiver SSL-støtte er valgt, og velg deretter SSL-sertifikatet ditt fra menyen.
  14. Klikk på OK.
  15. Hvis serveren kjører Linux, stopp og start Apache-prosessen. Hvis serveren kjører Linux, stopp og start IIS-tjenesten.

SSL-sertifikatet ditt bør nå være installert. Hvis du har problemer, se Test konfigureringen av SSL-en din for å diagnostisere problemer.