Sjekk installasjonen av SSL-sertifikatet mitt

Åpne en nettleser og gå til URL-adressen din. Du bør se en hengelås før URL-adressen, som viser at nettstedet ditt er sikkert. Gratulerer! Du har installert sertifikatet ditt, og nettstedet er sikkert.

Hvis det er noe som er galt, kan du se på noen vanlige problemer og hvordan man løser dem.

Advarsler om mangel på sikkerhet eller blandet innhold

Avhengig av nettleseren din kan du finne at bilder eller annet innhold mangler fra siden. Eller du kan se et utropstegn-ikon eller en annen advarsel i nettleseren om at nettstedet ikke er sikkert. Dette forårsakes vanligvis av at HTTPS-siden inneholder usikret HTTP-innhold. For å beskytte brukerne fra blandet innhold fjerner nettleserne enten det usikrede innholdet fra siden eller legger ut en advarsel om at sidens innhold ikke er sikker, slik at siden ikke kan stoles på.

Den gode nyheten er at sertifikatet ditt er installert og virker som det skal. Den dårlige nyheten er at HTML-koden på siden din har «http://»-koblinger. Du kan løse dette ved å endre hvilken som helst HTML-kobling med «http://» til enten «https://» eller en relativ URL-adresse.

Det finnes ingen hengelås

Når hengelåsen ikke vises og det ikke står noen feilmelding, er det vanskelig å vite nøyaktig hvilken del av konfigurasjonen som har gått galt. Dette er tingene du kan gjøre som gir deg best sjanse for å lykkes i å løse problemet.

• Sjekk HTTPS-innstillingene dine for omdirigering – Et problem med HTTPS-omdirigeringen er den vanligste årsaken til at hengelåsen ikke vises. Konfigurer HTTPS-omdirigeringen på nytt, og prøv å vise det sikre nettstedet ditt.
  • Generer en ny nøkkel for sertifikatet – Du kan løse problemer ved selve sertifikatet ved å generere en ny nøkkel for sertifikatet.
  • Installer sertifikatet ditt på nytt – Sørg for at alt er konfigurert som det skal ved å gå tilbake og installere sertifikatet på nytt.