Velg et WordPress -tema

Trinn 1 i Bygg min WordPress -nettstedsserie.

La oss utforske hva et WordPress -tema er, hvordan det påvirker nettstedet ditt, hvordan du velger ett, og noen måter du kan tilpasse hvordan det ser ut.

Merk: Noen av hostingplanene våre tilbyr forhåndsmalte maler. Hvis du ser muligheten til å velge en mal første gangen du logger på WordPress -instrumentbordet ditt , er ikke dette trinnet i serien relevant for deg, men vi anbefaler at du leser den uansett, fordi det er greit å vite om du ønsker å bytte til en annen tema senere.

Hva er et WordPress -tema?

Et WordPress -tema bestemmer hvordan nettstedet ditt ser ut og oppfører seg. Du kan for eksempel endre nettstedets layout, skrifttyper og farger ved å bytte til et annet tema. Ikke bekymre deg - en temaendring vil ikke fjerne innhold (som bilder, koblinger og tekst) du la til på nettstedet ditt. Det påvirker bare måten innholdet vises på.

Hvem lager temaer for WordPress?

Omtrent alle kan lage et WordPress -tema. En temaforfatter kan velge å tilby det gratis eller kreve et gebyr for deg å bruke det. GoDaddy har opprettet WordPress-temaer som er forhåndsinstallert på noen av våre hosting- og Administrert WordPress-planer, men du trenger ikke å bruke disse. Finn temaet som fungerer best for deg, virksomheten din og nettstedet ditt.

Hvilken type tema bør jeg velge?

Det er tusenvis av gratis og premium WordPress -temaer å velge mellom. Temaene kommer med en rekke farger, stiler og tilleggsfunksjoner, som kan gjøre at det å velge riktig tema for nettstedet føles overveldende. Her er noen tips som hjelper deg med å velge tema:

• Se på nettsteder fra din bransje og legg merke til funksjonene du liker og de du ikke liker.
  • Vurder hvilke farger du vil bruke. Bruker merket eller logoen din også en viss farge du vil ha på nettstedet?
  • Ønsker du hovednavigasjonen øverst eller nede på venstre side av nettstedet ditt?
  • Hvilken type skrifttyper vil du bruke?

I tillegg til de forskjellige alternativene som påvirker utformingen av nettstedet, er det også forskjeller i redigeringsopplevelsen, avhengig av om du velger et klassisk tema med Tema -tilpasning eller et blokkering -tema med Nettredigeringsprogram . Her kan du finne ut mer om blokkbaserte temaer i WordPress .