Eksporter og importer en database med WP-CLI

WP-CLI er et kommandolinjeverktøy som hjelper deg med å utføre forskjellige handlinger på WordPress-nettstedet ditt. Hvis du er komfortabel med å bruke SSH-kommandoer, vil du legge merke til at WP-CLI har forenklede kommandoer opprettet for WordPress-nettsteder. Slik kan du bruke kommandoer for databaseeksport og import som er tilgjengelige for WP-CLI.

Påkrevd: Du vil trenge følgende for å fullføre disse trinnene:
Merk: Hvis du har en VPS- eller DED-server, må du installere WP-CLI før du kan begynne å bruke den. WP-CLI er ikke tilgjengelig på våre Windows Hosting-planer.

Eksporter databasen med WP-CLI

1. Koble til hostingkontoen din med SSH .
  2. Bruk bash -kommandoen ls til å liste opp filer og mapper, og cd og ../ for å flytte gjennom kataloger til du er i katalogen med WordPress -filene dine.
  3. Skriv inn følgende kommando:
    wp db export filename.sql
    • I kommandoen ovenfor bør du erstatte filename.sql med navnet du ønsker å bruke for sikkerhetskopifilen.

Du vil se en vellykket melding når eksporten er fullført. Det vil ta lenger tid å eksportere større databaser.

Merk: Linux Hosting og Web Hosting Plus -brukere kan oppleve følgende feil:
mysqldump: Feil: 'Tilgang nektet; du trenger (minst en av) PROCESS -rettighetene for denne operasjonen 'når du prøver å dumpe tabellplasser
. I de fleste tilfeller vil databasen din ha blitt eksportert, til tross for at denne feilen oppstod. Men vi anbefaler at du bekrefter eksporten ved å sjekke databasetabellene dine manuelt.

Importer databasen med WP-CLI

1. Last opp SQL -sikkerhetskopifilen til mappen med WordPress -filene dine ved hjelp av FTP eller Filbehandling .
  2. Koble til hostingkontoen din med SSH .
  3. Bruk bash -kommandoen ls til å liste opp filer og mapper, og cd og ../ for å flytte gjennom kataloger til du er i katalogen med WordPress -filene dine.
  4. Skriv inn følgende kommando:
    wp db import filename.sql
    • I kommandoen ovenfor bør du erstatte filename.sql med det faktiske navnet på sikkerhetskopifilen.

Du vil se en vellykket melding når importen er fullført. Det vil ta lenger tid å importere større databaser.

Mer informasjon

1. Hvis du ikke har WP-CLI tilgjengelig på serveren din, kan du bruke standard SSH-kommandoer for å eksportere og importere databaser.
  2. Du kan også eksportere og importere databasen din i phpMyAdmin.
  3. Finn og erstatt for WordPress med SSH