Fjern overdreven inoder

Problemer med diskplass kan være forårsaket av store filer eller for mange inoder. Inoder lagrer informasjon om filer og kataloger (mapper), slik som fil eierskap, tilgangsmodus (lese, skrive, utføre tillatelser) og filtype. Maksimalt antall inoder, som diskplass, angis når serveren opprettes.

Hvis du ennå ikke har funnet områder med høy inode -bruk, se finn inode -bruk .

Advarsel: Denne artikkelen er ment for avanserte SSH -brukere. Hvis du ikke vet hva formålet med en fil eller mappe er, må du ikke fjerne den. Å fjerne systemfiler eller kataloger er irreversibelt og kan ødelegge serveren (ta ned alle nettsteder).

Ikke prøv å fjerne filer fra /home /virtfs -katalogen. Denne katalogen er et virtuelt filsystem som brukes av WHM/cPanel og bruker faktisk ikke diskplass.

1. Aktiver administratortilgang på Gen 3- eller Gen 4 -serveren hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Koble til serveren min SSH (Secure Shell).
  3. Bytt til rotbruker .
  4. Bruk cd for å flytte inn i katalogen med inode -problemet før du kjører kommandoer for å fjerne filer.
  5. Det er flere måter å fjerne flere filer på. Følgende er noen vanlige metoder.

Hvis du kjører en kommando og får en feil som /bin /rm: Argumentlisten er for lang , må du være mer spesifikk med kommandoen (f.eks. Filer som er eldre enn 14 dager i stedet for alle filer).

Slik fjerner du alle filene i en katalog :

finn/bane/til/katalog -type f -exec rm -f{} \;

Bruk -mtime til å søke etter og fjerne bestemte filer som er eldre enn 14 dager:

finn /tmp -type f -mtime +14 -exec rm -f{} \;

Bruk -name for å fjerne filer som bruker navnekonvensjonen 'sess_{randomstring} ':

finn/var/cpanel/php/økter/ea -php73 -type f -name 'sess*' -exec rm -f{} \;

Bruk -mmin for å fjerne alle filer som er eldre enn 30 minutter:

finn/var/cpanel/php/økter/ea -php73 -type f -mmin +30 -navn 'sess*' -exec rm -f{} \;

Slik fjerner du en katalog og alt innholdet (bruk med forsiktighet) :

rm -rf/bane/til/katalog
  6. Start Gen 3- eller Gen 4 -serveren på nytt.

Neste trinn

Mer informasjon

• Serverekspertene våre kan utføre disse trinnene mot et gebyr. For mer informasjon om våre eksperttjenester, gå til vår eksperttjeneste -meny