Finn inode -bruk

Problemer med diskplass kan være forårsaket av store filer eller for mange inoder. Inoder lagrer informasjon om filer og kataloger (mapper), slik som fil eierskap, tilgangsmodus (lese, skrive, utføre tillatelser) og filtype. Maksimalt antall inoder, som diskplass, angis når serveren opprettes.

Symptomer

Noen symptomer på for mange inoder vil være det samme som diskplassproblemer.

• Du kan motta e -poster fra Plesk eller WHM om at inode -grenser nærmer seg eller har blitt overskredet.
  • Du kan motta feilmeldinger som for eksempel Diskplass. Kan ikke skrive innhold til filen eller mislyktes: Ingen plass igjen på enheten.
  • Du kan motta disse feilene når det faktisk er rikelig med tilgjengelig fysisk diskplass.
  • Serveren kan henge eller det tar lang tid å svare når den prøver å vise innholdet i en katalog.

Advarsel: Denne artikkelen er ment for avanserte SSH -brukere. Hvis du ikke vet hva formålet med en fil eller mappe er, må du ikke fjerne den. Å fjerne systemfiler eller kataloger er irreversibelt og kan ødelegge serveren (ta ned alle nettsteder).
  1. Aktiver administratortilgang på Gen 3- eller Gen 4 -serveren hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Koble til serveren min SSH (Secure Shell).
  3. Bytt til rotbruker .
  4. For å få en oversikt over diskbruk på serveren, bruker du df -kommandoen.

[root@server[~]: df
    Filesystem       1K-blocks    Used   Available  Use%  Mounted on
    /dev/ploop29904p1 125684164 11693260 107699656  10%   /
    devtmpfs           524288     60  524228    1% /dev
    tmpfs              524288      1  524287    1% /dev/shm
    tmpfs              524288    311  523977    1% /run
    tmpfs              524288     10  524278    1% /sys/fs/cgroup
    tmpfs              524288      1  524287    1% /run/user/1000
  5. Hvis du har brukt opp inodene i hovedfilsystemet ditt, kan det se ut som eksempelet nedenfor:

[root@server[~]: df -i
Filesystem         Inodes   IUsed   IFree IUse% Mounted on
/dev/ploop29904p1 7864320 7864222      82  100% /
devtmpfs           524288      60  524228    1% /dev
tmpfs              524288       1  524287    1% /dev/shm
tmpfs              524288     311  523977    1% /run
tmpfs              524288      10  524278    1% /sys/fs/cgroup
tmpfs              524288       1  524287    1% /run/user/1000
  • Slik viser du inode -distribusjonen i den gjeldende arbeidskatalogen:

find * -maxdepth 0 -type d -exec sh -c "echo -n {} ' ' ; ls -lR {} | wc -l" \;]]>

• Så hvis du byttet til rotkatalogen til serveren og kjørte kommandoen, ville det gi utdata som ser slik ut:

[root@server[~]: cd /
    root@server[/]: find * -maxdepth 0 -type d -exec sh -c "echo -n {} ' ' ; ls -lR {} | wc -l" \;
    backup  2
    boot  7
    dev  78
    etc  7769
    home  1448
    lost+found  2
    media  2
    mnt  2
    opt  11749
    proc  21481
    root  56
    run  393
    srv  2
    sys  1643
    tmp  11
    usr  231243
    var  7468179

• I eksempelet kan du se at var -katalogen inneholder mesteparten av inodene. For mer informasjon, gå inn i /var og kjør kommandoen på nytt.

Merk: Det er viktig å bore ned nok i filsystemet til å skille hva som kan fjernes (som hurtigbufferfiler) fra det som ikke kan fjernes (som e -postinnhold).

[root@server[/]: cd /var
    root@server[/var]: find * -maxdepth 0 -type d -exec sh -c "echo -n {} ' ' ; ls -lR {} | wc -l" \;
    adm  2
    cache  779
    cpanel  13698
    db  20
    empty  6
    games  2
    gopher  2
    installatron  48856
    kerberos  10
    lib  13004
    local  2
    log  419
    named  49
    nis  2
    opt  2
    preserve  2
    spool  7391257
    tmp  29
    www  18
    yp  2

• I eksempelet ovenfor kan du se at /var /spool -katalogen er der mesteparten av inodene blir brukt. Vi vet at det er her e -postkøen befinner seg på en WHM/cPanel -server, slik at vi kan komme til den konklusjonen at vi har et problem med overdreven e -postmeldinger som må adresseres.

Ikke ute av inoder?

For mange inoder i en enkelt mappe kan forårsake ytelsesproblemer, selv om inoder ikke er oppbrukt på serveren. Dette kan være mer merkbart hvis du har flere kataloger med mer enn 1024 inoder.

For å skanne alle katalogene på serveren, og oppføre de 20 katalogene med størst antall inoder, kan du bruke denne kommandoen:

find / -xdev -printf '%h\n' | sort | uniq -c | sort -k 1 -n | tail -20]]>

Utdataene fra kommandoen vil se slik ut:

[root@server ~]# find / -xdev -printf '%h\n' | sort | uniq -c | sort -k 1 -n | tail -20
       2180 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2018/05
       2180 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2019/07
       2271 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2019/05
       2683 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/11
       2768 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/09
       2822 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2019/12
       2929 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/06
       3064 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/04
       3100 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/07
       3186 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/08
       3332 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/01
       3354 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2019/11
       3445 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/02
       3706 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2019/09
       3743 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/03
       3846 /opt/cpanel/ea-openssl11/share/doc/openssl/html/man3
       3846 /opt/cpanel/ea-openssl11/share/man/man3
       3964 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2019/08
       4845 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/05
       5078 /home/onecool/public_html/wp-content/uploads/2020/10

• Når du har identifisert hvor bruken er, kan du fjerne innhold og arbeide for å hindre at problemet oppstår igjen.
  • Relaterte trinn

Mer informasjon

• Serverekspertene våre kan utføre disse trinnene mot et gebyr. For mer informasjon om våre eksperttjenester, gå til vår eksperttjeneste -meny .