Verifiser domeneeierskap (DNS eller HTML) for mitt SSL-sertifikat

Merk: Vi følger ikke omdirigeringer når vi godkjenner domeneeierskapet ditt.

Når du forespør et SSL-sertifikat, kan vi kreve at du kontrollerer domenet du forespør sertifikatet for. Det er to alternativer for å vise at du kontrollerer domenet:

Metode Hvordan det virker
DNS-oppføring (Anbefalt) Opprett en TXT-oppføring vi spesifiserer i sonefilen (DNS) til domenenavnet ditt
HTML-side

Last opp en HTML-side med innhold vi spesifiserer til en bestemt katalog for nettstedet for det vanlige navnet du bruker

Du kan ikke bruke HTML-metoden med Wildcard-sertifikater.

Med HTML-metoden vil sertifikatet kun være validert for rotdomenet, som for eksempel coolexample.com. Hvis du trenger at sertifikatet dekker flere CNAMES som www.coolexample.com og blog.coolexample.com, bruker du DNS-oppføring-metoden.

Følg instruksjonene under for din verifiseringsmetode, DNS-oppføring eller HTML-side.

DNS-oppføring (Anbefalt)

Du vil motta en e-post fra oss med en TXT-verdi du må opprette i DNS-sonefilen til domenenavnet ditt. Å legge til denne TXT-oppføringen vil ikke påvirke nettstedet ditt i det hele tatt. Det er noe du kun kan vise gjennom et spesielt verktøy som utfører DNS-oppslag.

Du kan kun opprette TXT-oppføringen gjennom selskapets hvis navneservere domenet ditt bruker. Hvis domenenavnet ditt bruker våre navneservere, se Administrer DNS-oppføringer.

Bruk følgende informasjon for å opprette din TXT-oppføring:

Felt Hva du skal skrive inn
Navn (host) Skriv inn @ (Hvis DNS hostes utenfor GoDaddy, kan det være du må la dette stå tomt)
Verdi Angi hele TXT-verdien vi sendte deg.

Når du har opprettet DNS-oppføringen, bruker du instruksjonene i avsnittet Slik verifiserer du domenenavn-eierskap i denne artikkelen for å gi beskjed til oss om at du er klar for oss til å verifisere at du kontrollerer domenet.

HTML-side

Advarsel: Hvis du bruker HTML-metoden, vil sertifikatet kun bli validert for katalogen HTML-filen er lagret til. Hvis du for eksempel lagrer HTML-filen til rotkatalogen til nettstedet ditt, vil sertifikatet være gyldig for coolexample.com, men det vil ikke være validert for www.coolexample.com. Hvis du ønsker at sertifikatet skal valideres for både rotdomenet og www., bruker du DNS-metoden for å bevise at du kontrollerer domenet.

Du vil motta en e-post fra oss med en unik identifikator, som vil være i en linje av e-posten: “Den unike ID-en din for disse metodene er [unikID]."

1. Bruk en app som Notepad eller TextEdit for å lage en fil med navnet godaddy.html.
  2. Kopier den unike ID-en din og kun den unike ID-en din, inn i filen. Hvis for eksempel den unike ID-en din var 12345, ville innholdet av den nye .html-filen din være:

12345
  3. Opprett en katalog med navnet «/.well-known/pki-validation/» i det øverste mappenivået for nettstedet for det vanlige navnet du bruker. Vanligvis er dette nettstedets rotmappe, for eksempel en mappe med navnet kulteksempel.com. For mer informasjon om å finne rotmappen din, Hvis du kjører en Windows-server, må du gi mappen navnet /.well-known./ i stedet for /.well-known/, eller serveren vil ikke la deg opprette mappen.
  4. Plasser den nye .html-filen i mappen for pki-validering. Etter at du har plassert filen på dette stedet, vil filens URL-adresse for eksempel være http://kulteksempel.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. For mer informasjon om tilgang til FTP og å bruke FTP til å laste opp .html-filer til rotmappen din,
  5. Verifiser at du har tilgang til godaddy.html i en nettleser, og følg deretter instruksjonene i avsnittet Slik bekrefter du domenenavn-eierskapet ditt i denne artikkelen.

Hvis SSL-sertifikatet er for rotdomenet, må det være mulig å finne HTML-filen på http://kulteksempel.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. http://www.coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html vil ikke fungere.

Slik bekrefter du domenenavnet ditt

Etter at du har lagt til en DNS-oppføring eller HTML-side, må du la oss vite at du er klar for oss til å verifisere at du kontrollerer domenet.

1. Gå til GoDaddy-produktsiden.
  2. Velg SSL-sertifikater og velg Administrer for sertifikatet du ønsker å bekrefte.
  3. Velg Sjekk min oppdatering.

Det kan ta 5-10 minutter for bekreftelsen din til å fullføres.

Neste trinn

• Hvis ditt SSL -sertifikat går til primærnavnet for et nettsted hostet med GoDaddy, vil vi automatisk installere sertifikatet for deg.
  • Hvis serveren din er et annet sted, last ned SSL-sertifikatet ditt.