Hva er DNSSEC?

DNSSEC er en avansert DNS-funksjon som gir ekstra sikkerhet for DNS-en din. Du får fem kostnadsfrie DNSSEC-kreditter i GoDaddy-kontoen din, og du kan bruke dem for domener som bruker GoDaddy-navneserverne. Hvis du vil beskytte flere domener, kan du oppgradere til Premium DNS for ytterligere DNSSEC-kreditter.

Merk: Hvis domenet ditt er registrert med GoDaddy, men ikke bruker navneserverne våre, kan du legge til en DS-oppføring for domenet ditt manuelt.

Velg et spørsmål for å se svaret:

Hva er DNSSEC?

DNSSEC står for Domain Name System Security Extensions (utvidelser for systemsikkerheten for domenenavn). Det er en sikkerhetsprotokoll som gir et ekstra beskyttelseslag for domenenavnsystemet (DNS – Domain Name System) – internettets kontaktliste. DNSSEC fungerer ved å signere DNS-oppføringer digitalt for å sikre at de ikke tukles med eller forfalskes under overføring. DNSSEC hjelper med å forhindre cyberkriminelle fra å omdirigere internettrafikk til skadelige nettsteder, som phishingnettsteder.

Hvorfor er DNSSEC viktig?

DNSSEC hjelper med å sikre DNS-ens integritet og autentisitet. Uten DNSSEC kan cyberkriminelle manipulere DNS-oppføringer og omdirigere internettrafikk til skadelige nettsteder. Dette kan føre til identitetstyveri, økonomiske tap og annen cyberkriminalitet. DNSSEC hjelper med å forhindre disse typene angrep og gjør internettet tryggere for alle.

Hvordan fungerer DNSSEC?

DNSSEC fungerer ved å bruke nøkler for å signere DNS-oppføringer digitalt. Disse nøklene blir en tillitskjede gjennom DNS-systemet som sikrer at DNS-oppføringene som brukes, stemmer med DNS-en som står i domenesonefilen på navneserverne.

Tilbake til toppen

Hvordan aktiverer jeg DNSSEC for domenet mitt?

Du kan aktivere DNSSEC for domener som bruker GoDaddy-navneservere, så tar vi sonesigneringsprosessen på dine vegne. Du får fem kostnadsfrie DNSSEC-kreditter i GoDaddy-kontoen din, og du kan bruke dem for domener som bruker GoDaddy-navneserverne. Hvis du vil beskytte flere domener, kan du oppgradere til Premium DNS for ytterligere DNSSEC-kreditter.

Hvis domenet ditt ikke bruker GoDaddy-navneservere, må du konfigurere DNSSEC gjennom DNS-leverandøren din. Kravene og restriksjonene kan variere basert på kravene til domenets register og DNS-leverandør. Ta kontakt med DNS-leverandøren din for mer informasjon. Når du har konfigurert DNSSEC, kan du legge til DS-oppføringene manuelt i domenene som er registrert hos GoDaddy.

Hva er fordelene med å bruke DNSSEC?

DNSSEC tilbyr økt sikkerhet, forbedret personvern og bedre beskyttelse mot cyberangrep. Digitalt signerte DNS-oppføringer hjelper med å forhindre DNS-forfalskning, hurtigbuffer-forgiftning og andre typer DNS-angrep. Denne prosessen hjelper med å sikre at internettbrukere blir sendt til riktig nettsted, og at dataene deres forblir trygge. DNSSEC gir også forbedret personvern ved å hjelpe med å forhindre tredjeparter fra å manipulere DNS-spørringer.

Hva er begrensningene med DNSSEC?

Noen begrensninger inkluderer økt kompleksitet, større ressurskrav og begrenset støtte fra enkelte DNS-leverandører. Det kreves ytterligere infrastruktur å implementere DNSSEC, som nøkkelhåndtering, og det kan være utfordrende for små organisasjoner med begrensede ressurser. Ikke alle DNS-leverandører støtter DNSSEC, som kan gjøre det mindre effektivt.

Tilbake til toppen

Hvordan påvirker DNSSEC DNS-ytelsen?

DNSSEC legger til mer behandlingstid og plassbehov for nettverket fordi det krever ytterligere trinn for å verifisere DNS-oppføringer, som kan føre til lengre DNS-løsningstider. Det store antallet signerte DNS-oppføringer kan øke nettverkstrafikken og resultere i lengre nedlastingstider. Denne ytelseseffekten er gjerne liten og blir stort sett gjort opp for med fordelene med økt sikkerhet.

Hvordan kan jeg sjekke om DNSSEC er på et domene og er konfigurert korrekt?

Du kan bruke et nettbasert verktøy til å sjekke gjeldende status for DNSSEC på et domene, som DNSViz, Verisign DNSSEC Debugger og ZoneCheck. Skriv inn domenet du vil sjekke, og vent på at verktøyet genererer en rapport. Rapporten viser deg om domenet har DNSSEC aktivert eller ikke. Hvis DNSSEC er aktivert, vil rapporten også vise deg detaljer om DNSSEC-nøklene og -signaturene for domenet.

Merk: GoDaddy kan ikke gi støtte for slike verktøy og er ikke ansvarlig for resultatene de gir.

Det finnes ingen visuell indikator for DNSSEC-sikrede nettsteder, i motsetning til hengelåsikonet som viser at et nettsted er sikret med en SSL. I de fleste tilfeller vil du ikke merke noe som helst hvis et nettsted har aktivert DNSSEC. Og hvis det oppstår et problem og DNS-en ikke løses som den skal, får du en melding med mer informasjon.

Tilbake til toppen

Hvordan kan jeg feilsøke DNSSEC-problemer?

De fleste DNSSEC-problemer vil være relatert til de digitale signaturene som er lagret på domenets navneservere. Hvis DS-oppføringene ikke stemmer med de digitale signaturene, kan ikke domenet løses som det skal.

Hvis du bruker GoDaddy-navneservere, sørger vi for at de digitale signaturene og DS-oppføringene er konfigurert som de skal, på dine vegne. Hvis du ikke bruker GoDaddy-navneservere, må du gjennomgå innstillingene med DNS-leverandøren din der du konfigurerte DNSSEC i utgangspunktet.

Trenger nettstedet mitt eller organisasjonen min DNSSEC?

Det er ikke nødvendig med DNSSEC for alle nettsteder og organisasjoner, men det er sterkt anbefalt for nettsteder som håndterer sensitive opplysninger, eller som har en høy risiko for cyberangrep. DNSSEC hjelper med å sikre DNS-ens integritet og autentisitet. Dette er spesielt viktig for organisasjoner som håndterer økonomiske transaksjoner, legejournaler eller andre sensitive opplysninger. Enkelte bransjer og land kan ha bestemte lovmessige krav som påbyr DNSSEC.

Hvorfor bruker ikke alle DNSSEC?

Implementering krever innsats, konsensus og penger (ofte mye) over hele verden. Implementeringen går stødig fremover, en domenenavnutvidelse og et register om gangen. Etter hvert som hver utvidelse blir DNSSEC-bevisst, vil vi være klare til å støtte arbeidet med domenenavnene som er registrert gjennom GoDaddy.

Tilbake til toppen