Hva er sekundær DNS?

Med sekundær DNS kan du få domenets sonefil automatisk sikkerhetskopiert til et andre sett med navneservere. Hvis det første settet med navneservere går ned, vil det automatisk sende forespørsler til sikkerhetskopiene, som vil ha en sonefil som er identisk med de primære navneserverne. Du ha Premium DNS på domenet ditt for å bruke sekundær DNS. Du kan ikke bruke DNSSEC og Sekundær DNS på det samme domenenavnet.

Merk: Bruk av sekundær DNS krever grundig forståelse av å konfigurere og bruke dine egne navneservere.

Når du aktiverer sekundær DNS, velger du GoDaddy -navneservere som primære eller sekundære navneserver. DNS -oppdateringer vil avhenge av hvordan du konfigurerer sekundær DNS.

• GoDaddy -navneservere som hovedsett: Alle DNS -oppdateringer vil bli gjort for deg, og sekundærene (navneserversettet ditt) henter dem.
  • GoDaddy navneservere som sekundært sett: Dine egne primære navneservere vil utføre DNS -oppdateringene, og du må konfigurere dem til å sende varsler til de sekundære navneserverne våre for å hente endringene.

For å bruke sekundær DNS, må du bruke DNS -serverprogramvare for å konfigurere ditt eget navneserversett. Vi er kompatible med denne programvaren:

• BIND v9.1.0 eller nyere
  • NSD
  • Windows Server 2008 og nyere
  • Koble til DNS

Du kan konfigurere sekundær DNS med eller uten transaksjonssignaturer (TSIG), som sikrer kommunikasjon mellom navneserversettene. Ditt eget navneserversett må støtte MERKNAD (forespørsel om endring av sone) og AXFR (full soneoverføring). Bruk følgende overføringsserverinformasjon under konfigurering:

• 97.74.112.1
  • 97.74.112.2

Relatert trinn

• Konfigurer sekundær DNS med GoDaddy -navneservere som primær- eller sekundær navneserver.