Aktiver sekundær DNS med GoDaddy -navneservere som sekundære navneservere

Med sekundær DNS kan du få domenets sonefil automatisk sikkerhetskopiert til et andre sett med navneservere. Hvis det første settet med navneservere går ned, vil det automatisk sende forespørsler til sikkerhetskopiene, som vil ha en sonefil som er identisk med de primære navneserverne. Du ha Premium DNS på domenet ditt for å bruke sekundær DNS. Du kan ikke bruke DNSSEC og Sekundær DNS på det samme domenenavnet.

Hvis du vil bruke GoDaddy -navneservere som sekundære navneservere, må du sørge for at dine egne navneservere er angitt som de primære navneserverne. Du må aktivere det primære navneserversettet for å tillate AXFR-forespørsler fra IP-områdene 50.63.22.0-50.63.22.255 og 208.109.132.0-208.109.132.255. For best resultat bør du angi primærprogrammet til å sende NOTIFY -meldinger til 97.74.112.1 og/eller 97.74.112.2.

Merk: Hvis du angir GoDaddy-navneservere som sekundære, blir sonefilen din skrivebeskyttet. Alle DNS -endringer må gjøres til det primære navneserversettet.

1. Logg på GoDaddy Domenekontrollsenter. (Trenger du hjelp med å logge på? Finn brukernavnet eller passordet ditt.)
  2. Velg ditt domenenavn fra listen for å få tilgang til Domeneinnstillinger-siden.
  3. Under Ytterligere innstillinger, velg Administrer DNS.
  4. Under Avanserte funksjoner velger du Sekundær DNS .
  5. Under Aktivert velger du .
  6. Velg Sekundær på rullegardinmenyen Konfigurer sone som.
  7. Velg LEGG TIL under Nedsett primær , og angi deretter detaljene for hver seksjon:
    • Start IP -adresse : Angi begynnelsen på IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
    • Slutt IP -adresse : Angi slutten av IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
    • TSIG -type : Velg algoritmen (hash -funksjonen) som skal brukes til å autentisere transaksjonene dine. Hvis du ikke vil bruke TSIG, velger du Ingen .
    • TSIG -navn : Angi et unikt navn for TSIG -nøkkelen.
    • TSIG -verdi: Angi en verdi for TSIG -nøkkelen. Denne verdien er et passord som begge navneserveren angir del og bruker til å autentisere forespørsler.
  8. Velg LEGG TIL nedenfor: Tillat varsling fra:, og angi deretter detaljene for hver seksjon:
    • Start IP -adresse : Angi begynnelsen på IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
    • Slutt IP -adresse : Angi slutten av IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
  9. Velg Oppdater , deretter Bruk for å lagre endringene.

Alle DNS -endringer kan ta 24–48 timer for å bli oppdatert på tvers av globale nettverk.