Aktiver sekundær DNS med GoDaddy -navneservere som sekundære navneservere

Med sekundær DNS kan du få domenets DNS -sonefil automatisk sikkerhetskopiert på et andre sett med navneservere. Det sekundære settet med navneservere vil ha en sonefil som er identisk med de primære navneserverne, og hvis primærsettet går ned, vil sekundær DNS automatisk sende forespørsler til det sekundære settet. Du ha Premium DNS på domenet ditt for å bruke sekundær DNS. Du kan ikke bruke DNSSEC og Sekundær DNS på det samme domenenavnet.

Hvis du vil bruke GoDaddy -navneservere som sekundære navneservere, må du sørge for at dine egne navneservere er angitt som de primære navneserverne. Du må aktivere det primære navneserversettet for å tillate AXFR-forespørsler fra IP-områdene 50.63.22.0-50.63.22.255 og 208.109.132.0-208.109.132.255. For best resultat bør du angi primærprogrammet til å sende NOTIFY -meldinger til 97.74.112.1 og/eller 97.74.112.2.

Merk: Hvis du angir GoDaddy-navneservere som sekundære, blir sonefilen din skrivebeskyttet. Alle DNS -endringer må gjøres i det primære navneserveren.

1. Logg på GoDaddy -domenekontrollsenteret ditt. (Trenger du hjelp med å logge på? Finn brukernavnet eller passordet ditt .)
  2. Velg domenet ditt for å få tilgang til Domeneinnstillinger -siden.
    velg domene
  3. Velg Administrer DNS for å få tilgang til sonefilen din.
  4. Velg Sekundær DNS framer menyikon Mer -menyen.
    velg sekundær dns
  5. Under Aktivert velger du .
  6. Velg Sekundær på rullegardinmenyen Konfigurer sone som.
  7. Velg LEGG TIL under Angi primær , og angi deretter detaljene for hver seksjon:
    • Start IP -adresse : Angi begynnelsen på IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
    • Slutt IP -adresse : Angi slutten av IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
    • TSIG -type : Velg algoritmen (hash -funksjonen) som skal brukes til å autentisere transaksjonene dine. Hvis du ikke vil bruke TSIG, velger du Ingen .
    • TSIG -navn : Angi et unikt navn for TSIG -nøkkelen.
    • TSIG -verdi: Angi en verdi for TSIG -nøkkelen. Denne verdien er et passord som begge navneserveren angir del og bruker til å autentisere forespørsler.
  8. Velg LEGG TIL nedenfor . Tillat varsling fra:, og angi deretter detaljene for hver seksjon:
    • Start IP -adresse : Angi begynnelsen på IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
    • Slutt IP -adresse : Angi slutten av IPV4 IP -adresseområdet for dine primære navneservere.
  9. Velg Oppdater , deretter Bruk for å lagre endringene.

De fleste DNS -oppdateringer trer i kraft innen en time, men det kan ta opptil 48 timer å oppdatere dem globalt.