Legg til en SPF-oppføring

En SPF-oppføring (Sender Policy Framework) er en type TXT-oppføring i DNS-sonefilen din. SPF-oppføringer hjelper med å identifisere hvilke e-postservere som har tillatelse til å sende e-poster på vegne av domenet ditt. Ved å legge til en SPF-oppføring kan du oppdage og forhindre spammere fra å sende e-postmeldinger med falske Fra-adresser på domenet ditt.

1. Logg på GoDaddy Domenekontrollsenter. (Trenger du hjelp med å logge på? Finn brukernavnet eller passordet ditt.)
  2. Velg domenet ditt for å få tilgang til siden Domeneinnstillinger.
  3. Under Flere innstillinger velger du Administrer DNS.
  4. Velg Legg til under oppføringstabellen.
  5. Under Type velger du TXT.
  6. Angi informasjonen for SPF-oppføringen din:
    • Vert: Domenet eller underdomenet for SPF-oppføringen. For å plassere oppføringen i rotdomenet ditt skriver du @ i Vert-feltet.
    • TXT-verdi: SPF-regelen som skal brukes. Angi for eksempel v=spf1 mx -all for å angi at e-poster er tillatt fra e-postserveren din, men ingen andres. Ta en titt på mer informasjon om SPF-oppføringssyntaks.
    • TTL: Hvor lenge serveren skal hurtigbufre informasjonen. Standardinnstillingen er 1 time.
  7. Velg Lagre for å lagre din nye SPF-oppføring.

Det kan ta opptil to døgn før endringene dine trer i kraft globalt.

Mer informasjon

• SPF-oppføringer skal ha færre enn 512 tegn og bare UTF-8-tegn støttes.
  • Må du endre noe i TXT-oppføringene? Du kan endre det du må når som helst.
  • Opprett en mal for å tildele DNS-oppføringer raskt til domenene dine.