Legg til en SPF-oppføring

En SPF-oppføring (Sender Policy Framework) er en type TXT-oppføring i DNS-sonefilen din. SPF-oppføringer hjelper med å identifisere hvilke e-postservere som har tillatelse til å sende e-poster på vegne av domenet ditt. Å legge til en SPF-oppføring kan hjelpe med å oppdage og hindre e-postforfalskning.

1. Logg på GoDaddy Domenekontrollsenter. (Trenger du hjelp med å logge på? Finn brukernavnet eller passordet ditt.)
  2. Velg domenet ditt for å få tilgang til siden Domeneinnstillinger.
    velg domene
  3. Velg Administrer DNS for å få tilgang til sonefilen.
  4. Velg Legg til for å legge til en ny oppføring.
    velg legg til ny oppføring
  5. Velg TXT fra Type-menyalternativene. Husk at SPF-oppføringer er en type TXT-oppføring.
  6. Angi informasjonen for SPF-oppføringen din:
    • Navn: Hostnavnet for oppføringen. Skriv inn @ for å plassere SPF-oppføringen på rotdomenet ditt, eller angi et prefiks som mail.
    • Verdi: SPF-regelen som skal brukes. Angi for eksempel v=spf1 mx -all for å angi at e-poster er tillatt fra e-postserveren din, men ingen andres. SPF-oppføringer må ha færre enn 512 tegn og bare UTF-8-tegn støttes.
    • TTL: Hvor lenge serveren skal hurtigbufre informasjonen. Standardinnstillingen er 1 time.
  7. Velg Legg til oppføring for å lagre den nye SPF-oppføringen din.

De fleste DNS-oppdateringer trer i kraft i løpet av en time, men kan ta opptil 48 timer å oppdateres globalt.