Feilsøke temafeil i WordPress

WordPress-temafeil kan føre til feilmeldinger eller tomme, hvite sider, som ofte refereres til som «white screen of death». Du kan bruke trinnene nedenfor for å diagnostisere potensielle WordPress-temafeil.

Prepare your WordPress site for troubleshooting

1. Du bør alltid sikkerhetskopiere nettstedet ditt før du utfører eventuell feilsøking.
  2. Deaktiver alle plugin-moduler, spesielt eventuelle hurtigbufrende plugin-moduler.
  3. Hvis nettstedet ditt bruker wp_cache, må du deaktivere WP_CACHE.

Se etter en temarelatert feil

1. Aktiver feilsøkingsmodus for WordPress.
  2. Gå til nettstedet ditt og sjekk om det er en PHP-feil.
  3. Hvis det er en PHP-feil, sjekker du for å se om temaer-katalogen er i filbanen. Nedenfor er et eksempel:
    Uopprettelig feil:  Anrop til udefinert funksjon functionName() om
    /home/wp-content/themes/twentyeleven/functions.php på linje 1
  4. Hvis filbanen inneholder temaer, bekrefter dette problemet med temaet, og du kan gå videre for å fikse feilen.
  5. Hvis feilen ikke er synlig på nettstedet ditt, må du eksponere feilen:
    • Linux Error Logs (cPanel)
    • Windows Detailed Errors (Plesk)
  6. Hvis de detaljerte feilene eller loggene viser en PHP-feil, kan du begynne å fikse den.

Fastslå om feilen kun skjer med det for øyeblikket aktiverte temaet ditt

1. Connect to your hosting with FTP to upload files cPanel / Managed WordPress / Plesk.
  2. Naviger til katalogen som inneholder WordPress-nettstedet ditt.
  3. Deretter åpner du wp-content/themes-katalogen.
  4. Noter ned det siste standardtemaet som er installert.

Merk: Standard WordPress-temaer er oppkalt etter året de ble gitt ut i. For eksempel kalles standardtemaet som kom ut i 2017 twentyseventeen.

5. Oppdater WordPress-nettstedet ditt til å bruke et standardtema i databasen.
  6. Sjekk nettstedet ditt. Hvis problemet ikke lenger vedvarer, har du fastslått at problemet er med ditt ikke-standard tema.